Karting Klub http://midtjyskkartingklub.dk Tue, 01 Feb 2022 18:50:20 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Tips til nybegynderen http://midtjyskkartingklub.dk/tips-til-nybegynderen/ Thu, 06 Aug 2015 23:20:40 +0000 http://midtjyskkartingklub.dk/?p=44 Alle kan køre gokart – sporten spænder over flere generationer af kørere, der både dyrker sporten for sjov og som en egentlig konkurrencesport. Når man begynder at køre gokart, også kaldet kart racing, er der nogle ting, man bør vide, før man begiver sig ud på banen. Vi giver dig her nogle gyldne begyndertips.Første gang kan det virke ret skræmmende at skulle køre med høj fart på en bane, man ikke kender, og endda med flere biler omkring en, men efter et par minutter på banen overtager adrenalin-kicket normalt nervøsiteten. Ifølge den engelske hjemmeside cannonraceway.co.uk er det en kæmpe fordel at slappe af og læne sig tilbage i gokarten, da de moderne karts er designet til at flekse i sving efter kroppen. Hvis du læner dig fremad og er opspændt, vil du derfor miste fart. Dette er selvfølgelig noget, man bør undgå, især hvis man kører vigtige løb i sin gokartklub. Så slap af og nyd turen!

Flag og signaler

Kommunikationen på banen mellem de ansvarlige for løbet og kørerne foregår gennem flag og blinklys. Når du kører gokart, bør du derfor altid være opmærksom på, at rødt flag betyder, at al kørsel skal stoppes omgående. Ved gult flag er der en forhindring længere fremme på banen, og du skal derfor være klar til at sænke farten.

DASU og det nødvendige udstyr

På Dansk Automobil Sports Union kan du få nyttig information omkring de gældende gokartregler samt de 15 godkendte gokartklubber i Danmark.For at komme godt i gang med gokarting bør du bl.a. købe din egen gokart og det nødvendige udstyr for at kunne træne og køre med i løb. Sikkerhedsudstyret består af en godkendt styrthjelm, en komplet køredragt (en kedeldragt kan dog benyttes i startklasserne), handsker, støvler samt en splintfri øjenbeskytter. Beklædningen må desuden ikke flagre, og udstyret nævnt foroven er obligatorisk i enhver gokartklub.

]]>
Ayrton Senna http://midtjyskkartingklub.dk/ayrton-senna/ Tue, 10 Jun 2014 13:46:32 +0000 http://midtjyskkartingklub.dk/?p=19 Den Brasilianske Formel 1 stjerne, Ayrton Senna, er en af sportens allerstørste navne, og endnu et eksempel på en Formel 1 kører der startede i karting. Formel 1 er motorsportens ypperste klasse, og det er på en måde ironisk at de allerbedste kørere og de allerdyreste biler er at finde i en klasse hvor der er færrere overhalinger og, ud fra det synspunkt, mindre action end i andre mindre prominente klasser. Men netop fordi bilerne er så hurtige og kraftfulde står der utroligt meget på spil og vi har desværre ofte set eksempler på at formel 1 kørere har betalt den ultimative pris, omend der heldigvis er blevet længere mellem dødsulykkerne i det seneste årti. Den ulykke, på San Marino banen som kostede Ayrton Senna livet den 1. Maj 1994 var heldigvis den sidste dødsulykke vi har set i Formel 1. Dagen før havde Roland Ratzenberger mistet livet i det samme løb.Ayrton Senna vandt den samlede World Cup i Formel 1 tre gange i de 10 sæsoner han kørte færdig og var samtidens største motorsports stjerne, ikke bare på grund af hans store talent men også fordi han havde stor personlig charme og en vindende personlighed. Hvert år bliver Ayrton Senna mindet på San Marino banen på hans dødsdag, og ved 20 året i dag, var deltagelsen og mediebevågenheden så stor som nogensinde før, så det lader til at legenden Ayrton Senna kun vil vokse som tiden går.

]]>
Fernando Alonso http://midtjyskkartingklub.dk/fernando-alonso/ Thu, 05 Jun 2014 13:45:51 +0000 http://midtjyskkartingklub.dk/?p=17 Fernando Alonso er en af de mange Formel 1 kørere der startede sin karriere i karting. Alonso var måske et ekstremt tilfælde idet han startede i karting allerede som treårig. Han var først Spansk mester og sidenhen verdensmester i karting, i en alder af 15 år.Han debuterede i formel 1 i 2001, som den tredje yngste nogensinde på daværende tidspunkt, for holdet Minardi. Det var ikke et af de store hold, men Renault bemærkede at den unge Spanier kørte hurtigere end hans mere erfarne holdkammerat Tarso Marques, og i 2003 skiftede han til Renault.Efter en kort tid hos McLaren i 2007 kom han tilbage til Renault igen, hvor han blev indtil han skiftede til Ferrari i 2010.Og i dette års sæson tegner det det til en podieplacering for Fernando Alonso, der ligger nummer tre. Som alle andre kørere har han skulle vælge et fast nummer, og han har valgt nummer 14, som har bragt ham held tidligere i hans karting karriere. Han har dog langt op til Lewis Hamilton og Nico Rosberg, så det ser ikke ud til en førsteplads for den erfarne Spanier i år. På Unibets hjemmeside ligger han for øjeblikket til odds 40, hvor Lewis Hamilton kun giver 1,20 så der levnes ikke mange chancer for at Alonso kan lukke hullet op til de to førende. Han kunne måske nok gøre det hvis der kun var en kører der var langt foran, for der kan jo altid ske materiel eller, Gud forbyde, menneskelig skade, men det er usandsynligt at begge de førende kørere udgår.I de 12 år han har kørt i Formel 1 (han var testkører i 2002) har han vundet podieplacering i det samlede klassement de seks gange, og to af gangene var det som vinder – en imponerende statistik der gør ham til en af de mest vindende kører nogensinde.

]]>
At køre formel 1 biler http://midtjyskkartingklub.dk/at-kore-formel-1-biler/ Sun, 01 Jun 2014 13:43:20 +0000 http://midtjyskkartingklub.dk/?p=15 At køre en formel 1 bil er ikke noget man skal give sig i kast med som uøvet – men det vil man nok heller ikke få lejlighed til. Kørere har typisk arbejdet sig op igennem klasserne før de gjorde sig fortjent til en plads på et Formel 1 hold, og det er ubetinget eliten af de allerbedste kørere i verden som får lejlighed til at køre Formel 1. Når en kører har fået plads på et hold skal han eller hun (for der findes kvindelige kørere) igennem en træningsperiode hvor de skal tilvænnes bilens tekniske specifikationer, kommunikation med piten og så videre.Det er meget krævende rent fysisk og formel 1 kørere er i topform for at kunne begå sig i sporten. Det kan være svært at forstå at det skulle være så hårdt, men hvis man ser en af de mange videoer der ligger på internettet, hvor man er med i cockpittet på en formel 1 racer, så begynder man måske at få bare en fornemmelse af hvor hektisk det er. Der er et godt eksempel på Youtube.

]]>
At køre gokart http://midtjyskkartingklub.dk/at-kore-gokart/ Sat, 31 May 2014 13:41:39 +0000 http://midtjyskkartingklub.dk/?page_id=13 At køre gokart er fysisk meget mere krævende end man skulle tro. Især hvis man ikke har prøvet det før, fordi man bliver så ophidset at pulsen bliver meget høj. Selv for de øvede er der som reglen også forhøjet puls på grund af spænding. Men derudover er det også fysisk krævende. For det første fordi at man skal holde meget kraftigt igen i det lille rat rundt i svingene og for det andet er der et voldsomt press på kroppen i svingene, som man modvirker ved at presse hele kroppen kontra, og de fleste der prøver gokarting første gange er overraskede over hvor udmattede de er efter 20-30 minutters kørsel.Gokarting er den perfekte træning til større klasser i motorsport, fordi principperne er de samme som i de store klasser, men konsekvenserne hvis man kører galt normalt ikke er så alvorlige. Det betyder at man kan tage flere chancer og afprøve de grænser som nogle gange skal overskrides for at man kan lære præcis hvor de ligger.Det er derfor ikke noget tilfælde at de fleste Formel kørere er startet i gokarting. Det er en fysisk krævende sport med højt spændingsniveau, og det er en meget tilskurer venlig sport, fordi man som reglen kan overskue hele banen fra tribunen, modsat de store baner lavet til større klasser, hvor man reelt kun oplever en lille del af løbet som tilskuer.

]]>
Gokart er sjovt http://midtjyskkartingklub.dk/gokart-er-sjovt/ Sat, 24 May 2014 13:39:19 +0000 http://midtjyskkartingklub.dk/?page_id=9 Hvis du ikke har prøvet gokarting, så har du en sjov oplevelse til gode. Det er fantastisk skægt at køre i gokarts og det er en af de ting, som skal opleves før man virkelig forstår hvor sjovt det er. Gokarts der er tilgængelige for offentligheden, har normalt ikke en særlig høj topfart, typisk 30-60 kilometer i timen, og der er normalt aldersbegrænsning på, som også har en indflydelse på topfarten. Men når man sidder, populært sagt, med røven på asfalten, så kan 30 kilometer i timen føles forbavsende hurtigt. Desuden accelerere de små maskiner meget hurtigt, hvilket også bidrager til oplevelsen af fart.Der køres på lukkede baner hvilket muliggør at utrænede deltagere kan køre om kap mod hinanden. Det bliver så endnu mere underholdende hvis man er en gruppe kollegaer eller venner der kører mod hinanden, og når man ligger og kæmper om positionerne og presser de små køretøjer til det yderste i svingene, så føler man sig virkelig som om man var en Kevin Magnussen der ligger og kæmper med Lewis Hamilton.

]]>
Kart Racing http://midtjyskkartingklub.dk/ Thu, 15 May 2014 13:40:59 +0000 http://midtjyskkartingklub.dk/?page_id=11 Kart racing eller Gokartløb dækker en række klasser af gokarts, hvorunder der køres konkurrencer eller løb. Modsat hvad mange forventer, så er det en meget professionel, velreguleret og seriøs sport, med mange udøvere og klubber. Hvis du tager et kig på siden Gokartweb, www.gokartweb.dk får du hurtigt et indtryk af, at det er en sport der tager udstyrssiden alvorligt og hvor der er en livlig aktivitet af løb rundt omkring i landet.Internationalt findes der en række etablerede klasser, nemlig KF1, KF2, KF3, KF4, KZ1, KZ2 og Superkart. Hvor superkarts har 250cc motorer, er de andre 125cc motorer. I Z klasserne har vognene gear, og så gælder der ellers forskellige specifikationer inden for klasserne, således at KF1 kan køre hurtigere end for eksempel KF4.Gokarting i Danmark er organiseret under Dansk Automobil Sports Union, www.dasu.dk, og de har et område på deres hjemmeside dedikeret til Gokarting, hvor du kan læse mere om klubber, klasser, udsty med mere.

]]>
Gokart – en fantastisk oplevelse http://midtjyskkartingklub.dk/gokart-en-fantastisk-oplevelse/ Tue, 08 Apr 2014 10:17:34 +0000 http://midtjyskkartingklub.dk/?p=6 Hvis du ikke har prøvet gokart endnu, så er du inde for en oplevelse. Gokart er en fantastisk løbsoplevelse, hvor du kan nyde farter på mere end 100 km i timen. Faktisk så kan vogne, som bruges mere professionelt nå op på mere end 260 km i timen! Hvis du går efter underholdningen og det sociale aspekt i det, så går mange til gokart-centre for at nyde en øl og god mad efter løbene. Gokart er naturligt for alle aldre.

]]>